Hot & Cold

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Vandaag was het laatste het geval.

Het was 37ºC buiten toen ik klaar was met lesgeven in Lindau en ik eindelijk naar huis kon om een uur of 6 ‘s avonds.

De laatste tijd had de airco van de Benz al wat kuren gehad, hij was af en toe ijskoud en dan weer wat warmer en soms moest ik resetten voor ie het deed maar tot nu toe had ie het gewoon gedaan.

Toen ik wegreed kwam er echter warme lucht uit de roosters en wat ik ook probeerde, het bleef warm. Kapot &*^)(*&^$%.

Uitgerekend nu het zo warm is dat het niet uit te houden is. Er zat niets anders op dan de ramen open te zetten. Iets koeler maar niet fijn want de lucht stormt om je hoofd en dat is best vermoeiend.

Ik had natuurlijk gelijk 0080017777777 gebeld (Internationaal pech nummer van Mercedes Benz) Een kapotte airco was echter geen noodgeval. Dat wist ik ook wel maar ik wilde kijken of ze misschien een truc wisten om toch nog iets aan het werk te krijgen. Ik kreeg het adres van een Mercedes Dealer in Ulm. Alsof het nog niet erg genoeg was bleek daar de airco reparatie kapot (Het apparaat waarmee ze de koelvloeistof eruit halen)

OK, blijkbaar was dit mijn lot vandaag.

Na 400 kilometer (De helft…..) was de temperatuur eindelijk tot 21ºC gedaald. Blij legde ik aan bij een McDonalds voor een bak koffie (smaakt prima bij de Mac!!) maar de dame had het dekseltje er niet goed op gedaan. Waarop de koffie over de middenconsole spoelde. Ik kreeg gelijk een nieuwe bak maar waar ik bang voor was gebeurde: De schakelaars voor de ramen zitten in……. de middenconsole en nu gingen de ramen niet meer dicht. Kilo Utrecht Tango!!.

Het werd nu echt kouder en nu bevroor ik zowat. Na nog 200 koude kilometers wilde ik stoppen om nogmaals met de Mercedes Hotline te bellen (Met open ramen rijden gaat nog wel maar parkeren met open ramen is zelfs in het vreedzame Hellendoorn een slecht idee….. zeker in de zomer met allemaal touristengespuis om nog maar te zwijgen van de verwachtte regen die mijn Benz in een zwembad zou hebben verandert). 

Ik probeerde het nog een laatste keer en oh wonder: alles ging weer dicht. Ik drink (gelukkig) zwarte koffie en dat kan eigenlijk niet zoveel kwaad. Met suiker was dodelijk geweest 🙂

Ik durfde de ramen niet meer open te doen dus nu werd het weer behoorlijk warm in de auto. Thuis aangekomen tegen half drie was ik dus net weer ontdooid.

Een lekker ritje……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s