ManWho??

Gisteravond was er voetbal op TV. Ik heb zelden tijd om doordeweeks voetbal te kijken en ik was nu ook vrij laat thuis maar op tijd voor het grootste deel van Celtic tegen Manchester United. Ik hou niet zo van ManU (zoals ze genoemd worden) en voor Schoten heb ik altijd al een zwak gehad. Ik ken celtic nog van 6 mei 1970 toen ze de Europacup 1 finale in Milaan verloren van Feyenoord.

Nu moesten ze in de CL thuis tegen ManU. Schotland tegen Engeland is net zoiets als Nederland-Duitsland maar dan nog erger. Hier druipen wereldoorlogen, burgeroorlogen, religies en nog veel meer over het veld en vooral de tribunes. Het spandoek met ManWho? spreekt boekdelen.

Schotten zijn maf, de Romeinse Keizer Hadrianus wist dat al, daarom liet ie een muur bouwen tussen Engeland en Schotland. Muren bouwen is al ouder dan de oost-Duitsers dachten…

Dan speelde hier ook nog de nogal verstoorde verhouding tussen de coaches man ManU, Alex Ferguson en Celtic, Gordon Strachan mee. Die jongens kunnen alleen door een deur met een koevoet.

Ferguson een dictator van het type Idi Amin, wil kost wat kost winnen om de overwintering in de CL te verzekeren, Gordon wil alleen maar winnen van zijn gehate opponent en van de Engelsen.

De wedstrijd op zich viel eigenlijk tegen, er was wel strijd en spanning maar zelden goed voetbal. Hier staat het verslag : http://sport.scotsman.com/topics.cfm?tid=669&id=1728452006

Het bleef lang 0:0 totdat (nota bene door een Schwalbe!!) een vrije trap werd gegeven aan Celtic. Die werd vervolgens prachtig ingeknald door de ras-schot Nakamura (misschien moeten ze die in het vervolg McNamura noemen:-) ) Van der Sar was kansloos. Hij is te zien op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=mTdnr4AlObQ&mode=related&search=

Het gejuich was oorverdovend en de wedstrijd werd toen pas echt spannend. Manu stapelde kans op kans, ze kregen zelfs een (Belachelijke) penalty maar die werd gelukkig gestopt door de fantastische keeper van Celtic: Boruc, ook al zo’n echte Schot.

Het eindsignaal was de start van een feest zoals je het zelden ziet. De enigen die het stadion verlieten waren Alex en zijn jongens, de rest bleef staan. De commentator wilde wat gaan interviewen maar toen begonnen 60.000 Schotten “You’ll never walk alone” te zingen. Hij had het fatsoen om gewoon z’n bek te houden en het in stilte uit te zenden. Ik heb nog kippenvel op mijn armen als ik eraan denk. Prachtig. Ook dat staat op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=0nfFi-_Hb2A

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s