UEFA-Cup

Feyenoord – Schalke

Zoals gezegd, zo’n week tool-training is behoorlijk vermoeiend. Ik was elke dag nog bezig geweest Zondagavond nog snel een aanbieding voor BMW, samen met Andreas, maandag met een deelnemend bedrijf over de inzet van een ST10 CPU met behulp van Rhapsody, dinsdag met een ander bedrijf over de aanschaf van Rhapsody, woensdag Helikoptermuseum en vandaag moest ik alleen alles opruimen en alles voor morgen weer in orde maken. Ik was nog net op tijd om voor 8 uur bij de Lidl spullen te kopen om wat te eten in elkaar te kunnen draaien. Toen snel naar huis en een kleine doch voedzame maaltijd bereid.

Eindelijk kon ik rustig op de bank zitten met wat eten een glaasje wijn. Even de TV aangezet (We hebben ouderwetse analoge satelliet TV in het appartement) en gezapt. Uiteindelijk kwam ik op Eurosport die live Nancy-Feyenoord uitzond. Ik was zo blij als een kind. Zoals al eerder gezegd, ik kan bijna nooit Champions League of UEFA Cup voetbal zien. In Duitsland zit dat alles achter de decoder (Premiere) Een wedstrijd mag de ARD uitzenden en die kiezen meestal voor Bayern, niet echt mijn voorkeur.

De blijdschap verdween echter snel. Feyenoord bakte er niets van en tot overmaat van ramp hebben we in Nederland nog steeds geen kans gezien om de ergste hooligans neer te schieten.

Ik was 2 jaar geleden bij Feyenoord-Schalke voor de UEFA Cup. Dat leek, vooraf, een feest voor iemand die fan is van beide clubs. Dus wij een kaartje regelen en met de bus naar de Kuip. Feyenoord moest winnen, Schalke had al genoeg punten. We hadden ons uitgedost met Shawls en andere fan-attributen van beide clubs. Bij de Kuip bleek dat niet verstandig. Er heerste een agressieve sfeer. Toen de trein met de Schalke fans aankwam stormden er duizenden “mensen” schreeuwend richting de hekken onder het schreeuwen van “Joden Joden”. Ze waren gelukkig te stom om te zien dat er meerdere mensen met “Königsblau” liepen. Ik ben nog nooit zo bang geweest. De volgende dag heb ik gelijk mijn lidmaatschap van de fanclub opgezegd met als reden dat ik met zulke Neanderthalers niets te maken wil hebben. Feyenoord won overigens. En hoe mooi het kan zijn zie je hier.

Je hoort vaak op TV en in de krant dat het gaat om een handjevol mensen. Nou dat is niet mijn waarneming. Het zijn er duizenden en dat hebben we nu ook weer kunnen zien.

Het is werkelijk godgeklaagd dat het mogelijk is dat mensen zonder enige vorm van straf vernielingen aan kunnen richtten, ander mensen de schrik aan kunnen jagen en zich afschuwelijk misdragen.

Ik word kotsmisselijk als ik de minister van Gebitsrenovatie Remkes hoor beweren dat iemand hem de noodzaak van een voetbalwet eerst moet duidelijk maken. En als klap op de vuurpijl beweert de gek ook nog dat deze rellen niet voorkomen hadden kunnen worden met een gecontroleerd stadion-verbod. Nee?? Als die randdebielen zich tijdens de wedstrijd hadden moeten melden bij de lokale veldwachter waren ze niet in Nancy geweest. Of gelooft Remkes in apparaten zoals in Star-Trek?? 

Een beetje gelijk heeft hij wel, het zou toch mogelijk moeten zijn om zulk tuig onder een gewone wet zolang in de gevangenis te smijten dat ze zijn vergeten wat voetbal ook al weer was. 

Met een beetje mazzel worden 3 mafkezen in Frankrijk veroordeelt tot een paar jaar cel. het is niet veel maar alle kleine beetjes helpen. En als ze dan ook nog een leuke cel voor ze hebben (Ik denk ineens weer aan de film/het boek Papillon…)

Is er trouwens niet iets mogelijk met de nieuwe wetten op terrorisme? We kunnen ineens onze grote vriend Samir A(zzouz) voor 8 jaar achter de tralies krijgen. En dat terwijl hij alleen maar wat ergs van plan was. Meer dan een journalist op zijn bek slaan heeft hij niet gedaan. Ik vind wat deze hooligans doen ook terrorisme. En lidmaatschap van een criminele organisatie kan ze toch ook wel aangewreven worden? 

Nu is natuurlijk arm Feyenoord weer de dupe. Die staan gewoon met de rug tegen de muur. Zij leggen een stadion-verbod op aan idioten die zich misdragen (En dan moet je het echt bont maken geloof me!). Dat wordt niet door de overheid overgenomen en gecontroleerd. Ze waarschuwen de Franse justitie en de club Nancy dat dingen fout gaan als je losse kaartjes verkoopt, maar die ruiken alleen geld en doen dat toch. Tot overmaat van ramp zijn de lokale klabakken zo blij dat ze eindelijk een keer dat dure traangas kunnen gebruiken dus de wedstrijd wordt gestaakt. Waar ligt de schuld van Feyenoord?? Ik zie het niet. Maar de UEFA trommelt weer een zootje seniele oude zakken op (U kunt daar uw looprekje parkeren…) die dan Feyenoord voor een paar jaar uit internationale toernooien smijten ongetwijfeld voorzien van een malse boete ter grootte van het BNP van een Afrikaans land. Exit Feyenoord, tegen de tijd dat ze weer Europees mogen voetballen kunnen ze nog niet eens periode-kampioen worden.

8.12.2006 Naschrift.

Ik had natuurlijk deze tekst kunnen editen en kunnen doen alsof ik niets gezegd had. Maar zo ben ik niet. Ik moet mijn excuses aanbieden aan de wijze oude mannen van de UEFA die genade voor onrecht hebben laten gelden. Twee wedstrijden voorwaardelijk geeft aan dat onze argumenten gehoord zijn. De boete blijft vervelend maar misschien kunnen we die nu eindelijk eens een keer verhalen op de echte raddraaiers? In ieder geval een gemeend “Danke Schoen” aan de UEFA.

W.

23.01.2007 Naschrift 2.

Zie je wel. Ik heb wel gelijk. Het zijn seniele oude idioten bij de UEFA. Hoe kun je nou een club verwijten dat mensen steden en stadions afbreken alleen omdat ze een shirtje met die naam hebben aangedaan. Kunnen we niet gewoon een lijst met namen bij de UEFA droppen: Deze idioten zijn geen Feyenoorder, als ze wat afbreken kunnen wij er niets aan doen? Kan Feyenoord de miljoenen schade niet gewoon bij Remkes declareren, het zijn de jongens waarvan HIJ niet vind dat ze achter slot en grendel moeten. Nou ja. Laat maar. Het is om te huilen. En het zijn er teveel. Je bent gewoon bang voor al dat uitschot dus je houd als verstandig burger gewoon je mond stijf dicht. Zelfs ik. Geloof me, ik ben de eerste die er wat van zegt als dingen uit de klauwen lopen maar tegen zulk tuig is maar een kruid gewassen: Lood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s