Infantilo

Ja ik weet ook wel dat hij niet zo heet. Maar wees even eerlijk, als je zo’n speech geeft, ja durft te geven, dan ben je infantiel. En goed ook.
Contact met elke vorm van realiteit verloren.

Ja ik ben voetbalfan. Feyenoord, Schalke, Liverpool, Oranje: ik hou ervan. Maar de lol gaat er steeds meer af. Ik heb al eerder geschreven over het commerciele aspect van voetbal (Zie Talpaban ) Dit is al langer gaande.

De verkiezing van eerst Rusland en toen, of all places, fucking Quatar vond ik toen al belachelijk. Mensen zijn weer ongelofelijk rijk geworden door het feit dat ze macht gekregen hebben en daar niet fatsoenlijk mee om kunnen gaan.

We hebben al gezien dat Putin het WK en de OS alleen gebruikt heeft voor propaganda en voor verbetering van zijn eigen positie zowel in het binnen- als buitenland.

De geiteneukers in Quatar (Pun intended) doen niets anders. Voelen zichzelf verheven boven anderen (Net als Putin) zijn ook omringd door hielenlikkers dus krijgen de waarheid niet meer door.

Even ter herrinering, Quatar is een hoopje zand waar toevallig een belachelijke hoop olie onder ligt waar wij maar zeker ook andere westerse landen, niet meer zonder kunnen. Di everkopen ze daar voor veel geld. Heel veel geld.

Dus een stelletje omhoog gevallen kamelenberijders, wiens enige referentie de Quoran is, zijn multi miljardair geworden en weten niet wat ze met hun geld moeten. Normen en waarden zijn ontleend aan een oud boek (Waar kennen we dat van….) en dat kun je snel zien aan het land.

6500 doden bij de bouw van volkomen nutteloze stadions en infra-structuur, doodstraf voor mensen met een iets andere sexuale instelling dan het traditionele ” 1man, een kudde vrouwen en wat geiten en kamelen” kan ter dood veroordeeld worden want dat is Een afwijking”. Tel er nog even bij op dat elke fysieke inspanning aldaar aleen mogelijk is als de airso voluit staat en je hebt een lekker lijstje bij elkaar.

We hadden maar een ding KUNNEN doen: kwalificeren en dan kort voor het begin zeggen dat we niet gaan. Ja dat had geld en moeite gekost, misschien werden we zelfs uitgesloten van toernooien etc. Maar we hadden wel ballen gehad.

En dan komt er een speech van de malloot voorzitter. In het begin leek hij nog iets beter dan Beelzebub Blatter. (Die het lef had om te vertellen dat hij er nu spijt van had. Doodschieten is nog te humaan voor dat stuk vuil) Maar hij is net zo erg, zo niet erger. “Wij zijn hypocriet” Ja, hij kan het weten. Hypocrisie is uitgevonden bij de FIFA) “Zo erg was het niet” Was dan lekker gaan meehelpen bouwen!

De gebroeders de Boer, Ronald voorop: op de afvoerlijst. Als het maar geld oplevert. Gatverdamme wat een stel eikels zijn jullie.

Mocht het niet duidelijk zijn: Ik heb wel ballen. Ik ga niet kijken. Echt niet. Ook niet als we in de finale komen. Ook niet als we goed spelen. Zlefs niet als we van Duistland winnen.
(Zou wel weer passend zijn touwens. Ik ben oud genoeg, ik heb al 3 keer een verloren finale gekeken. Zul je net zien dat we nu wereldkampioen worden terwijl ik niet kan kijken.)
Mocht dat laatste gebeuren: dan nog wil ik het niet zien en niet meevieren. Ga dat maar lekekr zelf doen.

Voorlopig effe geen voetbal. Ben benieuwd of dat ooit nog goedkomt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s