Geen Ballen! (En geen ruggengraat)

Ik blijf schrijven tot er geluisterd wordt. KIJK NIET NAAR DE WK!! We zijn er nu vaak genoeg ingetuind, WK in Rusland, Winterspelen in China Olympische spelen in Rusland, en nu WK in Quatar.
Blijkbaar is de wens om voetbal of sport te kijken zo groot dat de rechten van andere mensen ineens minder belangrijk zijn.

“Als je een regenboogband omdoet krijg je een gele kaart” Ja? Nou en? Als je dan niet genoeg ballen hebt om niet te gaan heb dan in ieder geval een beetje ruggengraat en neem die kaart. En vertel hoe belachelijk dat is.

Maar nee hoor, dat gaat niet gebeuren. Stel je voor dat er een eind komt aan je mooie voetballeventje. Natuurlijk, je hebt geld zat om het 10 levens lang uit te zingen, gelukkig maar want je hebt niet genoeg hersens om je geld te verdienen met iets waar we wel wat aan hebben.

Begrijp me goed: Ik hou van voetbal. En bijna alle sport. Ik kijk heel graag maar ergens moeten we de grens trekken. Het kan niet waar zijn dat een over het paard getild jochie die een beetje tegen een bal kan trappen per week meer verdient dan een verpleegster in haar hele leven.

Het geheel wordt keurig in stand gehouden door UEFA en FIFA, die goed beschouwd niet veel beter zijn dan de gemiddelde Columbiaanse Coke Organisatie. Die laatste is waarschijnlijk minder corrupt dan die beide eersten.

Zelfs de NOS helpt mee met dit artikel. Te belachelijk voor woorden. Kleuterlogica van “Sportmarketeer” Steven Sedee (Ja die heeft er wel belang bij dat we kijken, denk je niet?).

“De FIFA is niet blij met hoe Nederland en andere West-Europese landen zich opstellen, maar hoe wij naar dit WK kijken, zo kijkt de rest van de wereld er niet naar”, aldus Sedee, die jarenlange ervaring heeft met marketing in de voetbalwereld.

Ja dat is precies de bedoeling idoot. We zullen jou een jaartje naar een bouwplaats in Quatar sturen, kijken of je er dan nog zo over denkt. (We zullen ze van te voren ook laten weten dat je Homo bent, dat zet de sfeer gelijk lekker op scherp.)

Mocht het niet opgevallen zijn: ik kijk dus niet. Het is best moeilijk het WK te vermijden maar het lukt mij prima. Er is altijd Netflix. En onze eigen Plex-server (Maar die hebben jullie niet)

Veel plezier met alles, behalve het WK.

Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s