Een dagje uit met hindernissen

Ga direct langs de garage….

Eens per maand gaan we boodschappen doen in Duitsland. Er zijn nu eenmaal dingen die ze in Nederland niet hebben zoals Apfelschorle en Weissbier.

Vorige week op de heenreis naar München had mijn auto al kuren gehad. Hij piepte en in het display stonden enge meldingen over ESP, BAS en ABS die allen vonden dat ze kapot waren en dat ik gelijk de garage op moest zoeken.

Nu laat ik me niet snel door elektronica sturen dus heb ik eerst een parkeerplaats opgezocht en een plaspauze gehouden. Daarna was het weer rustig. Loos alarm dus. Dacht ik…….

Op weg naar Duitsland waren we juist ter hoogte van Mercedes Baan in Hengelo toen de auto weer begon te zeuren. Ik zei nog tegen Jannie: “Geeft niet dat doet ie vaker” Maar uitschakelen en weer starten (De Windows methode) hielp voor geen meter. Ook draaide de ventilator als een wilde. De meldingen waren ook anders dit keer, EPC en nog wat.

Dan toch maar naar de garage waar we een half uurtje moesten wachten op iemand van de werkplaats. Het was natuurlijk zaterdag en dan gaan Mercedesen blijkbaar niet kapot…

Het bleek dieper te zijn dan gedacht, zelfs het foutgeheugen kon niet worden uitgelezen, blijkbaar werd de CAN bus gestoord. Jaja wij weten er wel iets van 🙂

Dus kregen we een C Klasse mee, met een schakelbak zucht.

Een C is veel kleiner dan een E en dat merk je pas als je boodschappen gaat doen…. WC rollen op schoot dus.

Nou ja, alles is nog gelukt, we waren op tijd bij de boodschappen.

We zijn als afsluiting maar lekker uit eten geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s