Snieklaas

Toys ‘r Us

Eindelijk is het zover, de goedheiligman is er. De jongens waren de hele dag al goed zenuwachtig. Eerst kwam ’s morgens de Sint op school. Toen werd er nog wat gevierd, bij Robbert werden voor het eerst surprises gemaakt. Maar hij vermoedt nog niets…. of wel maar hij zegt het niet, hij is er leep genoeg voor.

De Sint was al bij ons thuis geweest, we moeten het thuis met alleen pakjes doen.

Oma Langenhof en Opa en Oma van der Heiden komen traditiegetrouw langs en dan wordt er koffie geschonken. Zoals altijd word er dan ineens op de achterdeur gebonkt en staat er een zak met cadeautjes voor de deur. Ik heb echter altijd pech, ik ben altijd net op het toilet als het gebeurt, het is net of Zwarte Piet het weet.

De Sint had weer uitgepakt dit jaar. Er lag weer genoeg om een middelgrote Toys ‘r Us te vullen. En we hebben al niet te klagen over speelgoed. Ik vond vroeger dat ik veel Lego had. Eigenlijk vond iedereen dat ik vroeger veel Lego had…. Maar dat was een lachertje vergeleken bij wat deze twee heren hebben.

Er was weer de nodige Lego, computerspelletjes en twee op afstand bestuurbare auto’s. Een van Nikko, die zat al in elkaar en moest alleen worden opgeladen, en een andere van Mecano die je nog in elkaar moest zetten. Dat moest papa natuurlijk doen dus ik zat tot half twee ’s nachts met Mecano te sleutelen. En toen was ie maar half af. De volgende avond heb ik er nog uren aan gezeten.

Maar toen deed ie het. Op de doos staat vrij duidelijk 8+. Als ik de gek in mijn vingers krijg die dat erop gezet heeft…..

Alhoewel je 8-jarige jongetjes nooit moet onderschatten. De mijne heeft as hobby “Need for Speed” in alle vormen. Ik heb laatst uitgerekend dat ik ruim anderhalf miljoen auto kilometers gereden heb maar ik kom niet eens in de buurt van Robje zijn rondetijden….

Nou ja, het zal wel. In ieder geval zijn de jongens gelukkig met hun spullen. Ze zijn wel verwend maar ze zeuren nooit om iets en ze zijn nog steeds snel tevreden. Dus Sinterklaas: goede reis terug en tot volgend jaar!

Walter.

Plaats een reactie