Een MAC als laptop

Sinds vrijdag ben ik de trotse bezitter van een 17 inch (size _does_ matter) MacBook Pro.

Met 2.16GHz Intel Core Duo, 2GB geheugen en een 120GB schijf. En natuurlijk gave features zoals een verlicht toetsenbord (Gewoon doortypen in het donker), een ingebouwde iSight camera een een fantastisch helder scherm.

Er zit een gaaf programma op: “Foto Booth”, waarmee je met de camera foto’s kunt maken. Je kunt die direct allerlei effecten meegeven zoals kleuren (Sepia/Pop-art) maar ook vervormingen. zie hieronder het resultaat met Robbert en Jeroen.

Ik heb van Clemens (als verlaat verjaardagscadeau) een licentie voor Parallels gekregen (www.parallels.com). Dit is een programma dat gebruik maakt van de Virtualiseringstechniek die Intel in de “Core Duo” heeft gebouwd. Die techniek heet Vanderpool. Hiermee kun je op relatief eenvoudige en efficiënte wijze meerdere besturingssystemen parallel laten lopen op de dubbele processor.

Zodoende kun je dus Windhoos draaien in een MAC OS X venster. En het dus killen als Windows weer eens instort. Vergelijk het maar met het goede oude OS/2, dat kon Windows 3.11 programma’s draaien zonder dat OS/2 daar last van had.

Voor het werk moet ik geregeld Windows gebruiken. Wij gebruiken Rhapsody van I-Logix (Telelogic) http://www.ilogix.com en bijvoorbeeld compilers van Keil (ARM) http://www.keil.com.

Vrijdag kwam ie dus aan in Bueckeburg, ik had al via TNT tracking gevolgd hoe het pakket vanuit Shanghai via Arnhem (grrrr) naar Hannover was getransporteerd. Ik had het niet meer verwacht en ik was dus donderdagavond naar huis gereden. En ik kon dus vrijdag nog effe heen en weer naar Bueckeburg. met Jannie en de Kids…

En nu heb ik hem en hij is heeeeeeeeeeeeeeeeel eerrrrrrgggg mooi!!

Zo, nu weet ik niks meer en ik ga slapen. Ik moet morgen om 5 uur op, om 6 uur gaat mijn vlucht naar Frankfurt/Friedrichshafen en da’s vroeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s