Fan Fest Gelsenkirchen

Vandaag is de aftrap van het WK, het fanfest in Gelsenkirchen. Elke WK-stad in Duitsland organiseert een zogenaamd fan-fest waar verschillende dingen worden gedaan. In Gelsenkirchen is de Glückauf Kampfbahn, het stadion waar Schalke voor het laatst Deutsche Meister was in 1958, ingericht voor popconcerten. In de komende weken zullen onder andere Status Quo en Bryan Adams optreden, vanavond is het de beurt aan de Simple Minds.

Ik heb alle CD’s die de Minds ooit hebben uitgebracht en ik heb ze al zeer vaak gezien dus dat was een duidelijke zaak: “Daar gaan we heen!!”

Twee jaar geleden waren de Minds nog samen met Level 42, the Stranglers en Gruppo Sportivo op loopafstand van mijn huis. Dauwpop heet dat. Was wel mega-cool.

Natuurlijk moesten Jan Scholten, Berry Dijk en Paul Slootman ook mee. Dat was een beetje moeilijk allemaal, Berry was nog aan het werk in Amersfoort, Paul werkt bij ‘t Gele Raaf in 020, Jan had nog afspraken en ik moest ook nog thuis werken. Maar met wat passen en meten kwam Berry om half twee bij mijn huis en gingen we samen Jan ophalen. Nog even een bakkie en dan Paul ophalen en toen naar Gelsenkirchen.

Eerste stop was natuurlijk de Fan-Shop van Schalke, even T-shirts en stickers gescored!

Toen op het terras bij de Kneipe even inbieren. Berry moest nog weer terug ‘s avonds dus die was Bob.

Dan met de tram naar de Schalke Fan-Kneipe en even eten bij de Griek, het standaard programma als we naar het voetbal gaan.

Het concert was cool maar helaas een beetje kort. Na een uur kondigde Jim Kerr al aan dat ze weer weg gingen, gelukkig speelden ze nog een half uur door maar toen was het voorbij. Vandaar dat het zo goedkoop was, een kaartje kostte slechts EUR 19,- wat tegenwoordig helemaal niet duur meer is. De Stones willen ver over de EUR 100,- hebben voor een concert. 

Ze speelden eerst 3 nummer van Black & White 050505, dat was wel OK maar we wachten natuurlijk op het oudere spul. Dat kwam, Waterfront, Somewhere in Summertime, New Gold Dream, Don’t You, Sanctify, Big Sleep en Alive and Kicking.

Toen zijn we maar even gaan afpilsen in de Schalke Fan Kneipe. Daar waren nog meer Schalke fans en we hebben nog even wat Schalke liederen gezongen. Dat wil zeggen Jan en ik. Berry kent de liederen niet zo en Paul kent maar 1 voetballer, Youri Mulder omdat we die een keer samen zijn tegengekomen.

Berry reed terug en ik heb tot mijn schrik vastgesteld dat mijn auto best wel hard gaat……

Maar eens even kijken of de Minds nog ergens anders komen op http://www.simpleminds.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s