Met de ICE naar München.

Omdat BMW nog wat veranderingen wil gaan Clemens en ik naar München om die ter plekke aan te brengen. We hebben altijd meerdere opties wat het transport betreft, we kunnen vliegen, niet altijd goedkoop maar altijd lastig, we kunnen met de auto, comfortabel en makkelijk maar je kunt niet werken en de trein, niet goedkoop maar je kunt goed werken.

Ik heb zelf geen Bahncard meer maar Clemens wel en als je samen reist kun je tot 4 personen op een card voor half geld reizen. Dus stapte ik in Minden op de trein waar Clemens al vanaf Amersfoort inzat. 

Wat nog wel even zweten was want dat ding had vertraging en veel ook. Ondanks dat men in Minden rondriep dat het slechts 5 Minuten waren was het ruim 10, en onze overstap in Hannover ging slechts 8 minuten later….

Maar zelfs in Duitsland rijden de treinen goddank niet altijd op tijd en had de ICE (Inter City Express, spreek uit IE TSEE EE, niet op z’n engels!!) ook vertraging.

Omdat het zitplaats reserveren niet gelukt was moesten we nog op zoek naar een plekje maar dat lukte snel.

In zo’n ICE kun je heerlijk werken. Er zijn meerdere typen ICE’s. Deze hier is een ICE 1, er is een ICE 2 maar ik weet niet zo goed wat het verschil is (Misschien op http://www.bahn.de) maar een ICE 3 is een stuk mooier en ronder dan deze. Maar dat is niet het belangrijkste, de ICE 3 heeft stopcontacten met echte stroom erin. En dan kun je een stuk langer met je klaptopje. Een 17’’ MacBook Pro is geweldig maar na 4 uur is het over en sluiten met de batterij. Dat doet Andreas zijn Sony beter, die houdt het 9 uur uit. En is dan ook de helft kleiner dan mijn MAC. Maar geen MAC OS X, dus daar beginnen wij niet meer aan….

Ik ga maar eens voor een tweede batterij, dam houden we het wat langer uit.

We hadden geen idee waar het hotel was en we konden vanwege de vele tunnels op het traject (Tussen Kassel en Fulda rij je bijna geheel ondergronds, daar kan de Betuwelijn of de HSL nog wat van leren) konden we niet bij de website van het hotel komen. Toen maar snel op een station gebeld en ons uit laten legen hoe je er komt met de S- en U-Bahn.

Dat ging makkelijk zat en morgen naar BMW is ook easy, effe de U1 terug naar Hauptbahnhof en dan de U2 (Cool!) naar de Frankfurterring.

In het hotel moesten we vooraf betalen (uiterst ongebruikelijk, dat lag vast aan Clemens….) en we hadden moeite om een niet-roken kamer te krijgen. Die was er niet meer beweerde de dame achter de receptie. Maar de Maasman hield stug vol en vroeg of we dan tenminste morgen een niet-roken kamer konden krijgen en toen, met het vooruitzicht op veel administratieve rompslomp en verhuizende gasten, gaf ze op en kregen we een andere kamer op de niet-roken etage.

Kijk, we roken natuurlijk allebei sigaren maar zeker niet op de kamer en ik zie niet in dat ik andermans stinkende rook moet slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s