Dom, dom, dom dom…..

Tsja. Als je zo dom speelt win je niet. zelfs niet als je beter bent. We kunnen ons natuurlijk achter de scheidsrechter verschuilen maar een echt goede scheids had Bouhlarouz natuurlijk al na 5 minuten de rode kaart gegeven en hadden _wij_ met 10 man gespeeld.

We hebben gewoon dom gespeeld, verdedigend en aanvallend, we waren nota bene 2 jaar geleden al gewaarschuwd voor de geslepen Maniche. 

En dat Figo een matenaaier is waar “Der Lothar” nog wat van kan leren weten we toch ook?

En dat een goede voetballer niet ineens een goede bondscoach is mocht natuurlijk na Frank “Lama” Rijkaard als bekend worden verondersteld. De (voorheen) heilige Marco beheerst duidelijk de kunst van de tactische wissel niet. Ook moest hij zijn persoonlijke voorkeur laten gelden door Ruud van Nistelrooij op de bank te houden. En precies in deze wedstrijd was Ruud natuurlijk in zijn element geweest. Ik zag alweer Pierre van Hooijdonk op de bank zitten tegen Italie. Hoeveel penalties heben we toen ook alweer gemist? Ik bedoel natuurlijk die in de reguliere speeltijd. Nee Frank wou toen zijn vriendje Aron Winter een leuke afscheidswedstrijd laten spelen met het bekende gevolg.

Marco had gewoon Bouhla moeten wisselen voor Ruud en dan gewoon COOL moeten blijven. Voetballend ging het beter, opportunisme gaat ons altijd bijzonder slecht af.

We kunnen het gewoonweg niet. De lijst wordt langer en langer:

1974 Finale tegen Duitsland 2:1 verloren. Een collectief trauma is geboren.

1976 Tsjechoslowakije was een stuk handiger. We werden nog wel 3e tegen de teleurgestelde Joegoslaven.

1978 Finale tegen Argentinie 3:1 verloren.

1980 Uitgeschakeld in de voorronde door Duitsland…..

1982 We verliezen al in de kwalificatie van Frankrijk, met Platini.

1984 uitgeschakeld in de kwalificatie doordat Spanje met 12:1 van Malta won. (OK, door omkoping, maar dat hadden wij toch ook kunnen doen?)

1986 uitgeschakeld in de kwalificati door een lachend Belgie. (2:1 in Rotterdam, rood voor Kieft) Belgie deed het goed op de WK trouwens!

1988 Eindelijk een succes, Europees kampioen, Eindelijk geluk. (Kieft tegen Ierland) Eindelijk Duitsland verslagen toen het moest.

1990 Uitgespuugd door Völler en Rijkaard in de kwartfinale, compleet overklast door de Mannschaft (Met Juergen Klinsmann overigens)

1992 Overwinning op de arrogantie door Denemarken (Het campingelftal) de toen nog heilige Marco mist een strafschop.

1994 Brazilie is slimmer in een kokend hete VS. Dick wisselde toen nog wel eens goed.

1996 We waren er niet bij, met het hoofd dan. Het is dat (of all people) Patrick Kluivert tegen Engeland nog een goal maakte anders was het eindstation de voorronde geweest. Nu kon Frankrijk het afmaken met strafschoppen. Toen deed Davids al niet meer mee maar Guus had beter Clarence naar huis kunnen sturen.

1998 Brazilie is nog steeds slimmer in Frankrijk en zelfs 3e worden was teveel moeite. Toch was dit een van de betere WK’s met een geniale goal van Dennis Bergkamp.

2000 Thuis eruit in de halve finale tegen Italie (met slechts 10! man) omdat we zo ongeveer 20 penalties gemist hebben. En omdat Frank Pierre niet opstelt.

2002 Door een Iers kroegelftal van de WK weggehouden. Louis: je bent een eikel.

2004 Portugal was een stuk beter en slimmer. Dick’s wissel van Robben is legendarisch.

2006 Tsja….

En dat is dan alleen nog maar het Nederlands Eltal, ik wil het helemaal niet over de clubteams hebben (PSV tegen AC Milan en AZ tegen Sporting vorig jaar)

Nee uithuilen kunnen we weer voor de zoveelste keer. Wijlen mijn opa zei het al: “Feyenoord fan ben je niet voor de lol” maar Oranje Fan zijn is ook niet echt leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s