Met de trein!

Stoomtrein dus!

In de buurt bleek een historische stoomlijn te zijn waar af- en toe op zondag met oude treinen werd gereden. We hadden geluk precies vandaag zou de stoomtrein rijden. We hadden geen van allen ooit eerder in een stoomtrein gezeten (ik kan het me in ieder geval niet meer herinneren) dus dat was een primeurtje.

De trein zou 3 keer rijden die dag, we hadden de tweede rit uitgekozen, die was iets korter maar dat nog steeds een half uur heen en een half uur terug.

De trein vertrok in Fladungen. Eerst moesten we dus met de auto in Fladungen komen. Met Frau Becker op “korte route” is dat geen probleem, een prachtige weg, heerlijk weer 24ºC en we waren er ruim een uur te vroeg. We haden Robbert beloofd dat we nog koffie met chocoladecake zouden eten (daar had hij zijn zin op gezet) dat deden we in een gezellig dorpscafe in Fladungen. Ze hadden heerlijke koffie waaronder “Latte Machiato” en heerlijk gebak. Voor vooroorlogse prijzen (Voor de Golfoorlog…) slechts
EUR 10,- 

Je merkt dat we hier een beetje in een uithoek zitten.

Toen was het tijd om naar de trein te gaan. Bij het station stond de eerste klassieker buiten geparkeerd: een oude BMW.

Ik weet niet wat het er voor een is maar hij stond erbij als nieuw en hij was zeker zo oud als ik en waarschijnlijk zelfs wel een stukje ouder.

Kaartjes werden in de trein verkocht, je kon zo instappen. De wagens zijn prachtig gerestaureerd, de banken van hout, hard maar mooi. Dit was de derde klasse, er was ook een tweede klasse rijtuig maar dat was gereserveerd door een roedel bejaarden. De pepermuntlucht kwam bijna boven de  lucht van de loc uit.

De “Heren” op een bankje.

”Stoom, stoom, stoom”

Op de terugweg moest de loc van de ene kant naar de andere rangeren. Op het filmpje is het mooi te zien, daar zijn foto’s niet zo goed voor.

Na anderhalf uur waren we weer terug. In de trein een biertje gedronken en souvenirs gekocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s