BttF dag 2 -“Een teken van boven”

Back to the Future – dag 2 –

Het landgoed van DEIF is echt prachtig. We hebben allebei heerlijk geslapen. Door de houten vloeren heb je wel last van mensen die op de boven etage heen en weer lopen. Blijkbaar is een uur of 7 de tijd voor ontbijt hier. Er wordt namelijk druk heen en weer gelopen in de keuken die zich precies boven mijn kamer bevindt. Ik had ‚s avonds geen oordoppen ingedaan, dat leek me niet echt nodig hier. Dat viel tegen. Maar ja ik moest er ook uit want:

Om half acht klopt de Maasman op mijn deur dat het tijd is om er uit te gaan. Ik was al wakker, ik lag Morgenmagazin te kijken, de Duitse zenders zitten op de kabel hier. Helaas geen Nederlandse zenders. Maar de Deense zenders zijn ook OK, die spreken Deens wat ik een beetje kan verstaan of, zoals bij ons, gewoon Engels met ondertitels. Volgens het weerbericht zou het de rest van de week en in het weekend prima weer worden, zelfs de weermannen hebben het opgegeven: WIJ HEBBEN ALTIJD MOOI WEER!!!!

Er is koffie, thee, broodjes, Yoghurt, kaas en nog veel meer. Het is hier echt prima verzorgd. Blijkbaar woonde hier vroeger de oprichter van het bedrijf, die woont nu weer in Kopenhagen, het was hem te rustig hier??? Hij heeft nog wel zijn prive appartement hier maar er zijn 8 luxe ingerichte hotelkamers (alleen per 2 kamers met een gedeelde douche/WC maar dat lukt best) Wel een vette flatscreen van, ik denk, 46 inch op elke kamer. Ik kon zonder bril TV kijken….YES!

Vandaag gebeurt er niet zoveel, qua reizen dan want ik ga aan het werk, Maas gaat naar DEIF en ook aan het werk. Als ie klaar is haalt hij mij op en rijden we naar Fredrikshavn alwaar we een hotel naast de aanlegkade van de veerpont hebben. Met een beetje geluk worden we van de wekker wakker, anders van de wegvarende boot… (Om 8 uur gaat ie al en we moeten volgens Maas 1,5 uur van te voren inchecken….) Sommige bedrijven hebben niet alle techniek geïmplementeerd…. Vliegen gaat tegenwoordig erg soepeltjes sinds je op je iPhone kunt inchecken. Bij de Stena is zulke moderne shit nog niet doorgedrongen…. daar moet je je nog 2 uur van te voren persoonlijk melden om je ticket op te halen…

[Techno]Het internet werkt prima hier alleen… zijn niet alle poorten open. Vervelend want ik kan niet bij de mailserver komen. Even was ik blij toen ik het IP adres van de router intypte en merkte dat de beheerder niet zo snugger was geweest om het standaard password te veranderen…. Ik kon dus alles wijzigen 😉 Snel de firewall uitgezet: geen effect. Een eigen route: geen effect. Hmmm blijkbaar staat alles buiten dicht. Helaas pindakaas. Ik heb alles weer teruggezet. Ik heb een kort moment overwogen om een password in te stellen… maar ik heb me ingehouden [/Techno]

OK, OK… Ik geef het toe…. ik ben aan het werk maar de verleiding van een uurtje in de zon liggen kon ik niet weerstaan…. Het is hier ook zo vreselijk mooi. Rustig eigenlijk ook. Totdat de schoonmaak dame kwam… Alsof zo’n stofzuiger nog meer herrie maakt als het buiten zo stil is. Het huis is blijkbaar zeer recent gebouwd want er kwamen ook nog werklui die buiten aan het terras gingen werken. Toen moest ik dus alsnog mijn oordopjes/koptelefoon in. Nou ja, was niet zo erg, die nieuwe Sister Bliss – in Session stond klaar, de download ging zonder problemen. Blissy gebruikt de juiste poortnummers.

Toch nog even over het hoofd thema. Ik heb zojuist even ge“faceTime“d met Jeroen. Daar konden we in 2003 alleen maar van dromen. Ik heb hem het huis laten zien en hij heeft keurig verteld over school. Blijkbaar is ie uit de klas gestuurd… Dat mag niet Jeroen!!! gedraag je, dat deed je vader vroeger ook altijd! Nou ja, bijna altijd. Meestal in ieder geval. Of eigenlijk vaak. Best wel vaak. Er waren heus wel eens dagen dat ik me gedroeg. Echt wel!?

Een ander Thema gisteren was de Diva zelf. Maas heeft ze al verkocht aan een Belg, die ermee akkoord gaat dat we nog ene keer naar Zweden gaan. Het is jammer maar sind hij een SLK heeft rijdt ie nog maar 1x per jaar Diva. En dat is weinig. Vooral als je wel onderhoud hebt, en een garagebox en nog veel meer. dan zijn dat dure kilometers. Maar het gaat met pijn in het hart. Je raakt gehecht aan zo’n auto. De man uit Belgie heeft al aanbetaald maar Maas beweert dat al de man wat overkomt en de koop kan niet doorgaan dan beschouwt hij dat als „een teken van boven“ en dan blijft ze… 

Het „Teken van Boven“ bleek de gag van de dag te zijn.Bij mij thuis kennen we de „foute woordgrap“. Die hadden we ook gisteren. Het Kaas Uien Tomaat Broodje is gisteren uitgevonden….

Tegen vijven was Maas klaar bij DEIF en ik was ook klaar met zitten. Hij stuurde een iMessage (jaja 2015) dat hij onderweg was. Ik begon al de spullen op te ruimen, ik wil er graag nog eens terugkomen..

Maas vertelde dat hij ‚s morgens op weg naar DEIF geflitst was. Alexander, die met hem meereed, dacht ook dat je 90 mocht op de weg waar ze reden, het bleek 80 te zijn… hij reedt echter 100. Volgens Alexander ging hem dat ongeveer 200 kosten. Helaas had hij het al omgerekend in Euros… Alexander dacht dat ze de bon nooit op zouden sturen naar het buitenland maar de mensen bij DEIF wisten wel beter. De flits kwam van voren, we hopen nog voorzichtig dat het glas voor de kentekenplaat teruggeplaatst heeft…

We moesten nog best een stukje om bij de boot naar Zweden te komen, nog dik 200 kilometer bleek. Denemarken is groter dan je denkt. Maar wel mooi, de weg naar Fredrikshavn is schitterend. Onderweg werd de stemming meer vakantietachtig, ons gevoel zegt dat het nu pas begint. Het werk moest eerst af.

Tegen achten kwamen we in Fredrikshavn aan. Maas had via booking.com (Ja dat had je ook niet in 2003) een hotel aan de Havenstraat geboekt, dat kon nooit ver zijn. Volgens de print van de website heette het Outlet Hotel. We zagen wel een Jutland Hotel en we besloten na een paar maal heen en weer rijden om daar maar te vragen. Dat is nogal een beslissing. Wij mannen weten allemaal: „Mannen vragen niet“. en al helemaal niet naar de weg. Het bleek het hotel te zijn. Booking.com heeft een foutje, naast het hotel zit een Outlet Store. dat is iets waar ze merkkleding goedkoper verkopen, uit een wereld waar noch Maas noch ik ook maar iets van begrijpen.

Snel de spullen naar de kamer gebracht, een parkeerplaats voor de Diva geregeld (Dkr 69,- voor een nachtje, afzetters…) Het parkeren ging moeilijk maar we vonden een mooi plekje met maar aan een kant een andere parkeerplaats. Het blijft opvallend, er kwamen genoeg mensen langs. Je ziet ze uit hun ooghoeken gluren naar de auto maar ze zeggen er niets over. „Rare jongens, die Denen“ zou Obelix zeggen.

We hadden nogal honger en het restaurant in het Hotel was gesloten. We hadden ook al geen ontbijt geboekt, ten eerste omdat het zoveel kostte dat je er ook een middelgroot Afrikaans land van kon voeden en de tweede reden bleek hier bij het inchecken: het ontbijten kon pas vanaf 7 uur. Lekker handig als alle boten voor je deur voor dag en dauw uitvaren. Denen… het zijn net tweebenige Elanden.

Restaurants waren er genoeg gelukkig, we zochten er een uit die er netjes uitzag. De „Karma Sushi“ was helemaal leeg, dat vonden we ook een „teken van boven“. Een teken om er niet binnen te gaan. We zijn allebei voorzichtig met wat we eten zodat je niet de hele reis lang „toiletplezier“ hebt… het werd een steak en een (echte) hamburger. En een biertje natuurijk. Maas wilde nog een sigaartje dus het bier hebben we buiten opgedronken. Omdat Maas nog moest bellen met een collega over de resultaten van de dag, duurde dat nogal lang. De dame uit het restaurant kwam heel schuchter naar me toe, ze wilden graag naar huis, of ik misschien wilde betalen, ik mocht wel zo lang als ik wilde blijven zitten. 

Dat heb ik gedaan en 2 minuten later ging overal het licht uit en iedereen verdween, Maas en ik bleven in het pikkedonker achter… Ze waren zo snel vertrokken dat ze niet eens gemerkt hadden dat wij nog bierglazen voor ons hadden. Die hebben we maar meegenomen, stel je voor dat iemand ze jat….

Op de kamer hebben we nog een glaasje wijn gedronken en de dag doorgenomen. Morgen moeten we vroeg op, de boot gaat om 8 uur en we moeten 90 minuten ervoor aanwezig zijn.. Grrrr… Omdat ontbijten toch niets wordt besluiten we om om 6 uur op te staan en meteen weg te rijden. Dus we gaan meteen slapen, het is al 23u, meer dan 7 uur slaap zit er niet in. Het wordt best vermoeiend zo! Maar morgen zijn we in Zweden, zwemmen in een meer en dan een dutje doen om op te drogen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s