Erlkönige

De “Erlkönig” is eigenlijk een gedicht, of een lied, van Johann Wolfgang von Goethe. Maar het wordt ook gebruikt om een rondrijdend prototype van een auto aan te duiden.

Wikipedia Erlkönig (Auto) 

Op mijn vele kilometers door de Heimat zie ik regelmatig auto’s die er “nog niet zijn”. Meestal gecamoufleerd met psychedelische opdruk maar zo af en toe ook gewoon in het wild.

Aangezien er nogal wat auto’s worden gebouwd in Duitsland (en ook vele echt ontwikkeld) zie je geregeld bijzondere dingen. Ik kom natuurlijk ook nog dicht bij de bron, bij BMW in München, Audi in Ingolstadt, en natuurlijk bij Daimler in Sindelfingen. Dan heb je nog Opel, Ford, Volkswagen en Porsche die ook nog eens allemaal steeds meer modellen maken om ieder hoekje van de krimpende markt af te dekken.

Laatst bij Audi heb ik een compleet ingepakte auto gezien met alleen kleine gaten er in voor de ramen. Die was nog erg geheim vrees ik.

Vandaag ging het naar Stuttgart, Ostfildern om precies te zijn. Voor de kenners: bij het vliegveld. Dat ligt ook niet ver van SiFi (Sindelfingen) af dus ik had me al voorbereid.

Wie schetst mijn verbazing toen ik nauwelijks bij Köln al een hele vieze Mercedes S-Klasse inhaalde waar 2 bestickerde autos voor reden. Snel de camera erbij en toen even denken wat het kon zijn.

Dat was niet moeilijk. De nieuwe E-Klasse Kombi. En de sedan was ook een E-Klasse volgens mij. Wel raar want ik heb ook meerdere auto transporters gezien met de nieuwe E in volle glorie er op.

De nieuwe E-Klasse. (denk ik) (De S-Klasse W222 MOPF)

De E-Kombi

Al met al wel leuk om een keer te zien. Alhoewel ik zelf geen E meer heb… Ik heb nu een S300hybrid. En die is zuinig!

4.8l/100km, is 1:21 in oude taal. Zeer indrukwekkend voor 2200 kilo Duits Staal. 

Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s