Helemaal, helemaal niks in…

En gelachen dat we hebben…. En wij niet alleen… Heel Nederland heeft gelachen. Nou… heel Nederland… nee een klein stukje Nederland lachte niet mee. Het uitvak op de Vijverberg in Doetinchem kon er de lol niet van inzien. En een paar verdwaalde “fans” op het Leideseplein, U weet wel, dat plein waarvan men in 020 denkt dat dat het middelpunt van Nederland is.

Maar in alle stadions van Nederland ging zowel door uit- als thuispubliek een gejuich op toen De Graafschap scoorde. En als dat gebeurt dan zou je er eens over na kunnen denken dat er misschien iets niet helemaal goed is in de manier waarop je jezelf profileert.

Zo niet in 020. Die laten clubfossiel Sjaak Swart verontwaardigd vertellen dat het een schande is dat de Superboeren het lef hadden om tegen Ajaks hun best te doen. Ja, dat zijn ze daar niet gewend natuurlijk. Normaal helpt in zo’n geval de Scheids wel even een handje. Maar dit keer niet.

Begrijp me goed, ik ben zeker geen PiSVee fan. Eigenlijk heb ik liever dat die degraderen. Maar in dit geval vond ik het best.

’s Avonds ging Studio Ajaks er nog even op door. Een bijna huilende Jan Mulder wilde het alleen maar over de treurige dag hebben. Hij gaf zelfs een 18-jarig knulletje die een kans gemist had de schuld van de nederlaag. Lafbek. Sjoerd Mossou vroeg tenminste tussendoor nog of ze het niet over het kampioenschap van PiSVee moesten hebben. Maar dat konden de heren Ajax-presentatoren niet aan.

Niemand daar begreep waarom heel Nederland zo tegen ze was. Nou, dat is exact de reden dat heel Nederland tegen ze is. Omdat ze dat niet begrijpen. Omdat ze er van uitgaan dat het leven zich alleen in 020 afspeelt en dat een verliespotje van hun club het einde van de wereld betekent. Zelfs “Langs de Lijn” zou alleen een extra uitzending hebben bij het kampioenschap van Ajax… (zie Foto hieronder)

En het zijn toch zulke leuke fans… regelmatig verkleden ze zich als stoeltje zodat het net lijkt alsof het stadion leeg is. En als er al een paar fans zijn, dan gaan ze in de pauze naar huis als ze achter staan. Lekkere fans.

En maar lachen toen wij in Rotterdam blij waren dat we de Cup wonnen. Geeneens een troostprijs volgens het plebs uit 020. Nou, voorlopig hebben wij hem. En we spelen Europa League. We moeten de loting voor de voorronde CL nog even afwachten maar als het weer zo’n zware loting als Rapid Wien, Slavia Praag, FC Kopenhagen of Celtic wordt… dan spelen ze in 020 helemaal niets…

En dus, op zondag 8 mei, lachte de zon over Nederland. En heel Nederland over Amsterdam. Hieronder even een paar pareltjes van humor uit het internet,om nog even na te genieten.

We zien elkaar op 31 juli in de Aaaaaarrrrrreeeeeennnnnnaaaaa…. voor de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal. Tussen Feyenoord en PiSVee… We gaan gezellig met zijn allen zingen: Helemaal, helemaal niks in Amsterdam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s