Het busje komt zo.

Dat was even een tegenvaller. Ik had via http://www.bahn.de een kaartje gekocht van Friedrichshafen via Lindau naar Konstanz. Dat bleek achteraf grotendeels een buskaartje. Vanaf F’Hafen naar Lindau ging een trein en terug ook maar vanaf daar ging een bus. Yuk.

En een echte bus net als uit het filmpje. De chauffeur keek zeer argwanend naar mijn kaartje en naar mij maar na lang (intern…) overleg mocht ik de bus in.

Vervolgens schreeuwde hij door de microfoon naar een onschuldig jongetje dat zat te bellen: DAS VERWENDEN VON MOBILTELEFONE IST VERBOTEN IN DIESEN BUS. Waar kennen we dat van. Duitsers zijn gek op het woord verboden. Alles is hier verboden tenzij het nadrukkelijk toegestaan is. Precies omgekeerd van Nederland dus.

Nou ja, ik had me stilletjes achter hem verstopt en ik hield me stil en ik hoopte dat mijn telefoon niet zou rinkelen. Dat viel wel mee want hij was leeg. dat scheelde. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een lege batterij.

Van Lindau naar Konstanz zou je eigenlijk het best rechtsom de Bodensee kunnen reizen (Kijk maar op de kaart) maar daar moet je door Oostenrijk (gaat nog wel) en Zwitserland (slecht idee) Dus ga je de omweg linksom.

De bus wist echter nog wat beters, na een tijdje zag ik tot mijn stomme verbazing dat de bus een boot opreed om die vervolgens snel het ruime sop koos.

Dat was weer eens wat anders. We waren nu snel in Konstanz Hauptbahnhof (Er zijn er 2 een Duitse en een Zwitserse) Toen met de taxi snel naar het hotel want ik begin langzaam behoorlijk moe te worden. Vanaf 5 uur en na een slechte nacht slaap ga je het merken ‘s avonds.

Het hotel is een ‘wanna-be’ kloon van Schindlerhof. Heel veel van de dingen van Schindlerhof vind ik terug in de Petershof. Het is echter precies zoals met Windows. Alles van MAC OS gekopieerd maar het niet echt begrepen.

Gelukkig wel gratis WLAN. Dat is een echte goedmaker. Kan ik straks mijn Blog uploaden.

Tot slot nog even bij de Griek gegeten, het restaurant in het Hotel was op maandag dicht. Precies ja, ze hebben het niet echt begrepen.De Griek wel gelukkig. Lekker eten en een Ouzo van de zaak toe. Effe de dag afsluiten met een bolknakje en dan gaan we slapen. Morgen weer een lange dag bij weer een Siemens, dit keer Postal Automation.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s